Outdoor

Lær om bålmad, vild mad i naturen, navigation og slut af med en overnatning i skoven i efterårsferien

Se om dine venner allerede er tilmeldt...

Mere information

Elsker du at være udenfor i naturen, og vil du gerne lære at bygge den perfekte lejr til overlevelsesturen, fiske, navigere med kompas og tænde et bål uden tændstikker, sprit og andre hjælpemidler? Så er Ungfredensborgs nye OUTDOOR hold helt sikkert noget for dig! Holdet forløber over to gange og afsluttes med en overnatningstur i det fri. 

D. 16 oktober kl. 12-15: Båltænding og mad over bål. Hvordan tænder vi et bål uden alt for mange hjælpemidler?

Denne dag vil være pakket med øvelser og små bålkonkurrencer! Madlavning over bål. Forskellige teknikker – vi laver en jordovn og laver mad i den. Vi laver bålstativer, som vi kan laver mad over. Vi laver røgovn og andet spændende. / Naturen som spisekammer. Afhængig af årstid vil vi fokusere på det spiselige vi kan finde i naturen. Vi laver smagsprøver og finder inspiration til det daglige køkken. Vi ender med at lave mad over bål. 

D. 18 oktober kl.12-15: Navigation via kompas - den gamle måde. Navigationsopgave og øvelser, der tager udgangspunkt i, at man bliver fortrolig med et simpelt brug af kompas. 

Derudover kommer vi ind på:  Hvordan bygger man en lejr ? Hvad skal man være opmærksom på, og hvad har man brug for og hvad er ligegyldigt? Her vil være fokus på håndsværkmæssig brug af kniv/økse samt undervisning i knob og stik. Der er fokus på 3-4 stik/knob, som vi skal have i spil, når vi skal lave en lejr. Vi laver simpel aftensmad over bål eller trangia. 

Afsluttende overnatningstur:

D. 20-21 oktober Starter fredag kl. 12 og slutter Lørdag kl. 12. 

Hele forløbet kulminerer i en tur i det fri med overnatning, hvor I på selvstændig vis skal gøre brug af de teknikker I har lært i løbet af kurset og hvor vi bl.a. skal bygge nogle fede bivuakker og lave bålmad. 

Underviser er Frederik Gehrke, som er uddannet friluftsvejleder.


Praktiske oplysninger
Lærer Frederik Gehrke,
Ledige pladser 12
Pris Det er gratis at deltage
Andre hold på faget
Dato, tid og sted